Zelf pindakaas maken

Geplaatst: 8 januari 2009 in Eten en drinken
Aangezien wij fanatieke pindakaaseters zijn en de doorsnee pindakaas maar zozo vinden; de hoeveelheid
pinda’s die erin verwerkt is valt tegen, Calve slechts 80% en bij huismerken nog minder, het gebruik van
goedkope olieen ( soms gehard vet, wat dan weer ongezond is omdat het verzadigd is) omdat arachideolie
relatief duur is, zijn we opzoek gegaan voor een recept om zelf pindakaas te maken. En hier komt dan het
recept voor 1 pot pindakaas met de volgende ingredieenten: 1 zak gezouten pinda’s a 235 gram
                                                                                    1/2 zak ongezouten pinda’s
                                                                                    250 – 350 cl arachide-, zonnebloem of notenolie
Bereiden:  doe een deel van de pinda’s met een scheutje olie in een kom en maal de pinda’s met een staafmixer
fijn en voeg geleidelijk wat pinda’s en voorzichtig olie toe. Schep de pindakaas regelmatig even om en stop als je
de consistentie goed vind. Shep het geheel in een pot en bewaar het in de koelkast.
                                                                                 
 
About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s