Doucheplassen is goed voor het milieu, aldus GroenLinks

Geplaatst: 10 januari 2013 in Natuur en milieu

mmmmmmmmmmmmmmm 001Volgens de GroenLinks-wethouder Bert Wassink uit de Drentse gemeente  Aa en Hunze is doucheplassen de oplossing om waterverspilling te voorkomen, omdat de combinatie van het douchen en de toiletgang  een hele scheut schoon water scheelt. Zoals bijna  iedereen weet spoelt in Nederland de w.c. gemiddeld 6 liter door en wordt bij het douchen gemiddeld 48,6 liter water verbruikt en als je onder de douche plast, bespaar je dus 6 liter is de redenatie van de heer Wassink.

Op zich klopt de redenatie van de heer Wassink wel, maar omdat in de toekomst steeds  meer werkbare stoffen, o.a. fosfaat, uit het “zwarte ” water worden gefilterd, gaan ze met de “Wassink-methode” verloren doordat ze in het “grijs” watercircuit verdwijnen. En daarnaast wat is er mis met een half minuutje korter te douchen? Dan bespaar je tenslotte ook 6 liter…..

Tja en dan heb je natuurlijk Unilever die met hun zeepjes http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6185/SciencePalooza/article/detail/3439087/2013/05/10/Showerpoolend-doucheplassen-kan-alsnog-geen-kwaad.dhtml een graantje mee proberen te pikken door ‘milieuvriendelijk’ over te komen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s