Zacht gekookt eitje

Geplaatst: 4 januari 2015 in Eten en drinken, wetenschap

IMG_1872Bijna iedereen weet eigenlijk wel hoe je een zacht gekookt eitje moet koken; gewoon een pannetje water, een eitje erin en afhankelijk  van grootte  van het ei laat je hem koken totdat het eiwit gestold  is en  de eidooier niet. En voor wie er toch moeite mee hebben, heb ik dit http://www.ei-koken.nl/zacht-gekookt-ei Maar je hebt natuurlijk ook mensen die  graag moeilijk doen zoals een zekere Ernst Arbouw, die druk in de weer is geweest met een oude waterkoker en een temperatuurregelaar om tot een zacht gekookt eitje te kunnen komen: http://www.volkskrant.nl/wetenschap/het-perfect-zachtgekookte-ei~a3820917 Niet dat ik onhandig ben ofzo, maar ik heb de voorkeur voor een pannetje water en een kookwekker……..wel zo gemakkelijk

En ach ja; een gepocheerd eitje aak je zo: http://www.joop.nl/lekker/detail/artikel/31227/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s