Oranjetoetjes

Geplaatst: 26 april 2015 in Eten en drinken

IMG_2524Morgen is W.A. van Buren jarig en van Buren-gezind  als wij zijn, vieren we dat natuurlijk uitbundig en uiteraard springt de merchandising hier handig op in met allerhande prullaria. Zie ook:

https://jeroenmajoor.wordpress.com/2013/04/26/oranjeprullaria-designed-by-henk-schiffmacher/

Zo ook de toetjesfabrikant Mona met hun: http://www.mona.nl/oranje-tompouce-pudding/

die ” nieuw ” schijnt te zijn, maar in feite een variatie is op de http://www.mona.nl/tompoucepudding/

Maar goed; allebei vol kleur- en smaakstoffen, niet te  eten dus en daarom heb ik zelf maar een tweetal oranjetoetjes bedacht zonder de gebruikelijke kleur- en smaakstoffen zoals een basis-hangop met een sinaasappeltopping wat je op de volgende manier zou kunnen maken:IMG_2543 voor de basis-hangop gebruik je ( volle ) yoghurt die je http://www.smulweb.nl/recepten/1355424/Hangop-uitgelekte-yoghurt/

en ondertussen maak je de sinaasappeltopping die je o.a. zo zou kunnen maken: pers een sinaasappel uit  en verwarm het sap met wat witte basterdsuiker in een pannetje ( niet laten koken ) en week ondertussen een half blaadje gelatine, haal het pannetje van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op, af laten koelen en giet het dan over de basis-hangop.

IMG_2545Het andere toetje, gekaramaliseerde sinaasappel  is ook vrij eenvoudig te bereiden: rasp de schil van een sinaasappel en doe de rasp met een flinke eetlepel witte basterdsuiker en wat water in een steelpannetje en verwarwarm het tot  de siroop  lichtbruin begint te kleuren en laat het dan afkoelen. Pel ondertussen de sinaasappel, doe de partjes in een schaaltje en besprenkel ze met wat witte wijn,verdeel dan de gekaramaliseerde sinaasappelrasp erover en serveer het met een toef slagroom of crème fraîche

Advertenties
reacties
  1. […] met allerhande oranje etenswaren zoals ORANJE tompoucen van de HEMA, ORANJE Monatoetjes ( zie https://jeroenmajoor.wordpress.com/2015/04/26/oranjetoetjes/  ),ORANJE prullaria die normaliter tijdens de EK/WK ……..etc. worden gebruikt en het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s