Cappuccinomousse

Geplaatst: 2 mei 2015 in Eten en drinken

IMG_2582In de cappuccino-mouse gaan de volgende ingrediënten: 3 eieren, 25 gram oplos-cappuccino, 3 blaadjes gelatine en 250 ml slagroom.

Het bereiden gaat als volgt: scheidt de eieren en klop de eierdooiers met de suiker tot een lichtgele massa. Week dan de gelatineblaadjes, los de oplos-cappuccino op in 100ml kokend water, even laten afkoelen en los dan de uitgeknepen gelatine in de oplos-cappuccino. Even laten afkoelen en meng dan met de eierdooiers.. Klop dan de slagroom en de eiwitten stijf, meng dan de cappuccino-oplossing eerst met de slagroom en dan met de eiwitten, verdeel de massa over kommetjes en laat het afgedekt in de koelkast opstijven.

De cappuccino-mouse kan je serveren met een flinke klodder slagroom maar ook met zelfgemaakte hazelnootcrunch en dat laatste maak je als volgt: rooster ongeveer 50 gram hazelnoten kort in een droge koekenpan, laat ze dan even uitdampen om vervolgens 100 gram suiker in dezelfde pan te smelten. Schenk dan de gekaramelliseerde suiker op een ingevette bakplaat om het af te laten koelen, breek dan de suiker in stukken en vermaal het dan samen met de hazelnoten  het tot een grof mengsel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s