Lavas ( – aardappelpuree )

Geplaatst: 25 juni 2015 in Eten en drinken

IMG_3264Naast mijn voordeur staat de Lavas in bloei…….So What, zou je kunnen zeggen, who cares . Nou zo vaak overkomt het mij niet dat deze plant die behoort tot de schermbloemenfamilie bij mij in bloei staat en ben er eigenlijk best wel een beetje trots op dat deze kruidachtige plant er dit jaar weer in volle glorie bij staat.

De bladeren van de Lavas kan je in de keuken gebruiken voor o.a. stoofpotten, salades, soepen, maar het kan ook verwerkt worden in

IMG_3271een grove aardappelpuree waarvoor de volgende ingrediënten worden gebruikt: uiteraard aardappelen, flinke scheut melk, flink wat lavasbladeren ( grof gehakt ) en wat peper en zout voor de smaak. Het bereiden aardappelpuree gaat op de gebruikelijke wijze, en voor wie niet weet hoe hij aardappelpuree moet volgt hier een basisrecept: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R524720/basisrecept-aardappelpuree

waarna de gehakte lavasbladeren worden toegevoegd

Leuk om te weten is dat Lavas verschillende bijnamen heeft; te weten: maggikruid ( komt niet in het bekende flesje voor ), bastaardselder ( de smaak heeft iets weg van selderij ), processieselder, manskracht………

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s