Creme Catalana

Geplaatst: 14 mei 2016 in Eten en drinken

Voor dit ” Spaanse ” toetje is nodig: 250 ml volle melk, 25 ml slagroom, schil van sinaasappel, vanillestokje,  4 cm kaneelstokje, 2 blaadjes van steranijs, IMG_531650 gram suiker, 1 eetlepel bloem, 3 eidooiers en 4 eetlepels rietsuiker.

extra nodig: crème brûlée-brander

Het bereiden gaat als volgt: doe de melk met de slagroom in een pan en voeg 3 dunschillerplakjes sinaasappelschil toe, de blaadjes steranijs, het kaneelstokje en de uitgeschraapte zaadjes van het vanillestokje toe en breng het geheel langzaam aan de kook.  Meng ondertussen in een pan  de eidooiers met de suiker en de bloem tot een glad “papje “, zeef de melk zodra ze kookt en giet ze dan al roerend bij het eimengsel. Breng het geheel aan de kook en laat het onder voortdurend roeren  het zo’n tien minuten pruttelen en verdeel het dan over in schaaltjes. Laat het ongeveer twee uur afkoelen in de koelkast, strooi over elk schaaltje rietsuiker en karamelliseer deze suiker met een crème brûlée-brander

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s